Att tänka på när du väljer tomt

Läget för ditt nya hem är sannolikt mycket viktigare än du tror och givetvis ska det vara i rätt kommun och i ett område där du önskar att bo, men det ska även finnas närhet till det du önskar. Det kan vara svårt att hitta rätt tomt för ett hem och ibland kan man uppleva att det inte finns allt för mycket att välja mellan. Det gäller dock att vara kreativ i sökandet, ibland är det billigare i längden att köpa ett gammalt rivningsobjekt som man sedan river istället för att köpa en ny tomt. Det innebär givetvis lite mer jobb och lite längreimages (13) tid innan ditt nybyggda hus står klart, men på så sätt kan du få precis det du letar efter, oftast till ett mycket mindre belopp.

Ta en titt på närområdet och prata gärna med grannarna innan du bestämmer dig för vilken tomt du ska satsa på, då kan du ta reda på hur de trivs i området samt vad de är för typ av människor som bor där, hör även säljarna till tomten och be dem att berätta om de andra grannarna. Även om du inte har tänkt dig att åka buss så mycket är det klokt att kolla upp hur lokaltrafiken går, om du har barn bör du även ta en titt på fritidsaktiviteter i närheten för dem, samt vilka möjligheter som finns i området för dem när de blir äldre. Man lägger ofta mycket tid och pengar när man bygger ett helt nytt hus och därför är det extra viktigt att det blir bra.

Fundera på hur du vill att din vardag ska se ut och ta dina beslut därefter, många spenderar mycket tid hemma och i det område där de bor. Därför är det viktigt att du vet vad du vill ha och önskar dig av läget på ditt nya hus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *